De sporters

De tennisspelers vertellen zelf graag waarom ze tennissen.
Lees hier hun verhalen en je zult zien dat tennis echt een sport voor iedereen is!

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Lisa

(11 jaar, groep 8)

Tennis is leuk en gezond

Ik tennis al sinds ik 3 jaar oud was. Ik ging altijd met mamma mee. Toen ik het zelf ging proberen vond ik het gelijk leuk. Ik speel competitie en krijg 2 keer per week tennisles. Daarnaast zit ik ook nog op Jazzballet in de selectie. Het lijkt veel, maar ik heb  nog genoeg tijd over voor school en om met mijn vriendinnen af te spreken.

Tennis is een leuke sport, omdat je gezond en fit blijft. Op de tennisbaan heb ik vooral heel veel lol. Daarnaast leer ik steeds beter om mijn hoofd niet te laten hangen als het even niet gaat zoals ik wil. Dus het maakt mij ook sterker.

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Milo

(20 jaar, student informatiewetenschappen)

Gezellig en competitief

Ik ben gaan tennissen toen ik 7 jaar oud was. Mijn ouders waren toen allebei tennisleraren, dus tennis is mij met de paplepel ingegoten. Ik speel zondagcompetitie en daarnaast train ik zoveel mogelijk met mijn teamgenoten en vrienden. Ik speel ook weleens toernooien. Laatst heb ik samen met mijn moeder een toernooi gewonnen  Als ik op de baan sta is het ook “alles of niets”.

Wat ik zo fijn vind aan tennis is dat het gezellig is en dat ik het kan plannen wanneer het mij uitkomt. In mijn drukke leven is dat wel nodig.

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Job

(34 jaar, arts specialist ouderengeneeskunde)

Tennis: fysiek, mentaal en sociaal

Ik tennis volgens mij al mijn hele leven. Mijn ouders tennisten en ik en mijn drie broers gingen ook op tennis. Ik ging graag na school sporten met vrienden. In speel competitie en toernooien in het zomerseizoen. In het winterseizoen minder. Dan ben ik vooral aan het voetballen (zaal en veld).

Tennis is een sport met veel facetten: fysiek, mentaal en sociaal. Het blijft afwisselend en ik kan het zowel in teamverband of individueel doen. Daarnaast is het heel gezellig op de club met vrienden en bekenden. Op de baan probeer ik het beste uit mijzelf te halen, maar ook te blijven genieten. In een wedstrijd kan dat soms best lastig zijn.

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Julia

(49 jaar, Juridisch adviseur)

Tennis een sport van jong tot oud(er)

Ik ben gaan tennissen toen ik begin twintig was, omdat mijn vrienden allemaal op tennis zaten. Nu tennist ons hele gezin. Mijn man durfde eerst niet, omdat hij bang was dat hij niet mee zou kunnen komen met de groep. Ik gaf hem daarom een tennisles cadeau voor zijn verjaardag. Nu is hij fanatieker en tennist vaker dan ik. Ik tennis 3 tot 4 keer in de week en speel competitie met mijn vriendinnen.

Ik vind tennis leuk omdat je deze sport van jong tot oud kunt blijven doen en het is heel gezellig naast de baan. Ik heb veel plezier op de baan, maar ben tijdens de wedstrijd wel fanatiek.

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Coen

(72 jaar, met pensioen)

Thuis op de tennisclub

Ik denk dat ik al 50 jaar tennis. In ons dorp was er 1 tennisbaan en het leek mij leuk. Ik ben toen daar gaan tennissen samen met mijn zusje. Ik tennis nu zo’n 2 tot 3 keer per week met een hele club tennisvrienden, wisselend van samenstelling. Ik vind het sociale aspect van tennis heel belangrijk. Zo heb ik ook mijn vrouw op de tennisbaan leren kennen.

Ik voel mij thuis op de club en help daar ook als vrijwilliger mee. Eigenlijk heb ik een hekel aan bewegen, behalve als het om tennis gaat. Dan heb ik het erg naar mijn zin.

Tennis Gouda - de sport voor iedereen

Jan

(75 jaar, met pensioen)

Door tennis een waardevolle vriendenkring

Ik speel al zo’n 40 jaar tennis. Ik was eerst autoracer, maar mijn vrouw was geen fan van het leven van een autoracer: in een campertje in Italië wonen. Na ruim 10 jaar zoeken vond ik een andere sport die ik net zo leuk vond: tennis. We zijn toen met het hele gezin op tennis gegaan. Ik heb vroeger competitie gespeeld, maar nu speel ik vooral recreatief, zo’n 2 keer per week met vrienden. Daarnaast golf ik nog 3 keer per week.

Tennis is niet alleen gezond, maar het is ook heel sociaal. Ik heb nog steeds veel plezier op de tennisbaan en heb intussen een zeer waardevolle vriendenkring gekregen door tennis.

Gratis en vrijblijvend kijken of tennis jouw sport is