Hier

kun je tennissen

in Gouda

Op zoek naar een sportclub in Gouda?

Buiten of binnen sporten?

Bij tennis kan het allebei!

Buiten tennissen

 

Om buiten te tennissen neem je contact op met één van de drie tennisverenigingen. Als je lid bent van een van de drie tennisclubs kun je gebruik maken van de buitenbanen. Hiervoor betaal je lidmaatschapsgeld, maar verder geen baanhuur. Je kan de hele week door tennissen. In de weekenden zijn vaak wedstrijden, waar je aan deel kunt nemen in team-verband.

Binnen tennissen

 

Wil je binnen tennissen, dan neem je contact op met een van de twee tennishallen van Gouda. Je kunt daar per uur een baan huren of voor seizoen lang een baan huren. Gedurende de winter is er ook een wintercompetitie voor wie dat wil.

Tennisverenigingen

 

Gouda heeft drie tennisverenigingen:

 

Elke sportclub heeft eigen buitenbanen met gravel als ondergrond. Doorgaans kan hier getennist worden van april tot november. Dit is vooral afhankelijk van de temperatuur, met name de kans op vorst.

tennisclub tiod sportclub in Gouda

TIOD

tennisclub ad astra sportclub in Gouda

Ad Astra

tennisclub be quick sportclub in Gouda

Be Quick

Tennishallen

 

In Gouda zijn twee tennishallen.

 

Hier kan het hele jaar door getennist worden. Je kan een baan huren via de tennishal. Dit staat dus los van de tennisverenigingen. In het winterseizoen is het vaak wat drukker en wordt een rooster gemaakt met de verhuurde uren. De hal bij Be Quick heeft een hard-court ondergrond. De TIOD – Ad Astra hal heeft een ondergrond van kunststofgravel, sterk lijkend op gravel.